lördag 18 april 2015

Stort och smått

Denna helgen är ett sammelsurium av sånt som gör mig glad. Städrockar, samhällsengagemang, resttillvaratagande, hemarbete, kärlek för och från mina barn, vänner,  släkt,  ensamtid och soffhörna. Precis sånt som brukar göra mig sådär varm och lycklig i hjärtat. Så även idag!

Igår kom Axel och Kim hit för att sova över. Visserligen var vi andrahandsalternativet, de skulle bott på Skönabäck egentligen, men trots det hade vi en riktigt fin kväll.
Först fikade vi och sedan bondade Kim o Kerstin över pyssel och barbie och Axel och Hjalmar över tvspel medan jag gjorde kebab. När Jimmy kom hem åt vi och sedan blev det ölkväll för hela slanten i vårt härliga, umgängesvänliga herr-rum. Jättemysigt!!

Idag sov vi länge länge, och jag blev väckt på finaste, godaste vis av Hjalmar. Sedan åkte familjen hemifrån och lämnade mig ensam. De skulle ut och förbättra världen och demonstrera mot pegida. Men "bilen var full", så jag fick inte följa med. ( Den var det,  iofs ).  Så jag fick förbättra hemmiljön istället. Tvätta och styrka och ta bort vinterkläder och så. Och det har jag gjort,  iförd min nya städrock!  Det är en morgonrock fast  en klänning. Eller ett informellt men presentabelt  arbetsplagg. Ellet helt enkelt bara den mest praktiska  som  nånsin funnits!  Så kom de hem,  och medan Hjalmar skanderade "inga rasister på vår gator" lagade jag lite mat. Nu tittar vi på film och har ätit hemgjorda glasspinnar av överbliven vaniljsås och övermogna bananer.  (Jättegott! ) Imorgon ska vi äntligen hälsa på Iyad och Shahla. Det ska bli så roligt att träffa dem igen!

Jag har det så bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar