söndag 8 februari 2015

Brunch!

Vi är en morgontrött familj och att hoppa upp och äta frukost kl 8-9 lediga dagar är inte vår melodi. Men brunch.  Det är bra grejer!  Jag brukar vakna runt halv tio, och barnen en timma före ungefär. Då kollar de tv och äter nån frukt. När jag vaknat och väckt maken så dricker vi kaffe i sängen, som oftast.  Sedan är det perfekt att stiga upp,  och börja laga lite mat. Det blir väldigt konstigt att äta frukost och sedan äta lunch ett par timmar efteråt.  Då hinner man ju inget annat än mathantering på hela den dagen. Och på vanlig frukost står man sig inte till söndagmiddagen, som ju oftast tar en stund och laga,  och därför serveras runt kl 17-18.

Så vi brunchar! Fast ingen fancy hotellbrunch, utan typ så här. Äggröra, korv, coleslaw och bröd. Gott och lagom stabilt.  Dessutom get det en chans att göra sån där "halvlagad" mat som vi annars sällan äter. Ägg,  omelett, pannkaka,  varma mackor. Ja, ni fattar.
Och ett plus till. Här är Jimmy fullt ut lika kompetent som sin fru i matlagningen!  Och han gör det ganska ofta,  medan jag duschar och bäddar.

Det är så skönt när man hittat ett koncept som funkar för ens eget liv! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar