lördag 27 juni 2015

Semestra!

Efter en och en halv veckas semesterledigt hemma, utan större event alls, har vi den gågna veckan börjat semestera på riktigt. Först var jag och tre barn i ett ganska kallt och blåsigt, men ack så mysigt Gränna och på Visingsö.  Vi tokshoppade polkagrisar och åkte remmalag och hade det fint. Och nu är jag, Jimmy och de två små iväg på 5 dagars tältsemester. Vi har typ rundat Vättern. I nån krokig, vid båge. Efter tre dagars viltcampande bor vi i natt i stuga. Vi har inte bangat ännu en tältnatt egentligen men vi har inte velat lägga våra soliga,  fina dagar på badhus. Och det är trots allt rätt skönt att duscha nån gång ibland. :-)

Vi trivs hur som helst väldigt bra med våra bil och tältsemestrar har vi kommit fram till. Det passar på nåt sätt oss. Vi,  som kan tjafsa om stort sett allt annars,  är värstingbra på att samarbeta i såna här lägen, min man och jag. Och barnen är ganska förnöjda med vad som bjuds. En glass här. Ett ekomuseum där. Lite fiske,  lite slussning av båtar i Göta kanal. Och på kvällarna sätter vi upp vår tält och grillar en väldigt sen middag. Myspys! På riktigt och absolut helt oironiskt. Dessutom kan man unna sig mat och nöjen,  när boendet är billigt!

Och som om inte allt detta vore nog har vi framför oss nu två veckor i Glommen som grädde på moset. När dessutom värmen ska komma,  sägs det. Livet är gott!

Två barn,  två hästar. Hästar längst fram! 
Höstens fredagsgodis är säkrat!
I Mariestad.
Berömda leken Bada Kerstin i Göta kanal. 

Favorithotellet!
Dagens citat: Mamma "Leka med kniv är bra, för då måste man sitta still. " Pappa " Då är det det de ska göra i bilen då. "

Ensam-vaken, trött och glad semesterfirare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar