lördag 14 november 2015

Oh tysta ensamhet

Jag är själv! Jimmy har broderhelg i Rydebäck. Och jag tänkte när det blev bokat att då får jag hitta på nåt med barnen. Och så blev jag så trött. Så trött. Och sen fick jag ett ordentligt migränanfall. Och kom fram till att jag kanske ska kolla om mormor vill ha sina barnbarn lite istället. Och det ville hon!

Så nu har jag en alldeles egen helg. Igår degade jag och alla  katterna i soffan och idag har jag varit i stan. Gått på loppis, i affärer och ätit thaimat. Handlat. Och bäst av allt. Jag har varit på textilmuseet med ett par föremål som jag undrat över! Träffade en hur trevlig som helst museiassistent som berättade massor om klänning och halskläde. Jag fick följa med in i textilstudion och titta på broderi i microskop  och att prata bort 45 minuter med henne var inget svårt alls! Tänk vad lätt det blir när man talar med nån som har samma intressen och referenser som man själv! 

Nu är jag hemma igen och tänkte passa på att titta på en film utan vapen, men med romantik, i! Det, mina vänner,  händer inte ofta längre.  Imorgon blir det promenad och till att lufsa runt hemma solokvist en stund innan middag hos mormor,  och återbördande av minimänniskor.

Kanske är jag lite knäpp som så gärna är ensam.  Men jag  älskar det!  Ingen att tala med, utan jag får tänka för mig själv. Ingens behov att ta hänsyn till utom mina egna och ingen som begär någonting alls av mig. Jag riktigt känner hur depåerna fylls på igen! Så jag orkar vara det andra jag älskar;  mamma/fru/administratör i en stor och rörig familj!

Mammas myskväll utan familj!  Det finns glass i frysen också! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar