söndag 24 augusti 2014

Terapi.....

Som är gratis!  :-)

Rikedom

Just idag blev denna rikedom del av en söndagmiddag bestående av ostfylld schnitzel med klyftpotatis och rödvinssås, och en sallad med morötter, nyplockade lingon, samt lök, svamp och hasselnötter stekt tillsammans i smör.  Inkokta plommon med grädde till dessert.   Resten har jag och Jimmy ägnat kvällen åt att rensa, förvälla och frysa.  Lyxigt är bara förnamnet!

fredag 22 augusti 2014

Det lilla lilla livet

Jag tenderar att vara väldigt dåligt omvärldsorienterad. Och även om det såklart inte egentligen är en önskvärd egenskap så är det nog något som jag, ganska omedvetet men likafullt, väljer. Mitt psyke är inte byggt för elände, krig och sorger. Jag vill veta, men inte detaljerat för det släpper inte på dagar och jag mår så dåligt av det! Tänker, tar in och blir ledsen. Och så jobbar jag på ett ställe där hela verksamheten bygger på världens elände, krasst uttryckt. Kanske är det därför jag mår så bra av att mitt liv vissa dagar inte alls går utanför husets fyra väggar. Idag rent bokstavligt. Vård av sjuka barn, lite fönsterputs och klädsortering och myskväll med indiskt och chokladfondue räcker för att jag ska vara fullt tillfreds. Vad det sedan säger om mig är en annan femma....

Välfärd

Att få vara hemma och servera chokladbollar och mjölk till små febriga människor. Det är en lyx att inte ta för given men att vara glad över!

måndag 18 augusti 2014

Ibland

Trots att det är snart två år sedan vi blev klara med renoveringen, och trots att jag "vant" mig, så slås jag ibland av hur stor skillnaden mellan förut och nu är! Som här. Hallen, det första man ser när man kommer in, som förut var så svår att göra fin eftersom den var ett gräsligt hopplock, överbelamrad av ytterkläder och väskor, ser i sensommarskrud ut så här nuförtiden.  Det är verkligen en glädje för en som är som jag, och nästan mår dåligt om det inte är vackert där jag bor!

söndag 17 augusti 2014

Finhelg

Jag bävade för den här helgen. Ledsen att säga det, då det var roliga saker på g.  Men det var så uppbokat och så mycket.  Desto större glädje att det bara blev väldigt roligt!
I fredags grillade vi hos Karolina, Jonas och Ellie. Mysigt, gott och trevligt!
Hela lördagen var jag på Gekås med mamma och Karolina. Riktigt roligt att shoppa, var det!
Och på söndagen var det först en blöt fotbollscup (Kanske inte superkul i sig men Hjalmars glädje när han ser oss stå där bredvid plan är värd mycket). Den följdes sedan av en underbar arabisk middag med nya vännerna familjen Ben Khadra. Och trots allt detta har jag hunnit greja lite hemma och bla klippa håret på barnen. Och inte varit trött! Så skönt!!

Inte bästa bilden... Om inte motivet är lampan. Men ändå. 

torsdag 14 augusti 2014

När de gamla såren heta tära

När din kind är vätt av ensamhetens gråt
När att leva är att stenar bära
Och din sorg är sång, som vilsna tranors låt

Gå och drick en fläkt av höstens vindar
Se med mig mot bleka blåa skyn
Kom och stå med mig vid hagens grindar
När de vilda gässen flyga över byn

onsdag 13 augusti 2014

Hemtrevlig hemkonservering

Det är nåt visst med att stå i köket och lägga in gurka medan regnet smattrar och skymningen faller. Hösten på ingående. Lite mysigt är det ändå.

måndag 11 augusti 2014

Stockholm folk festival

Enligt vår tre år gamla tradition var Jimmy och jag uppe på festival i helgen.  Hur fint dom helst hade vi det! Restauranger, häng med Axel, shopping och givetvis massa musik!  Garmarna, Quilty och Ale Möller tillhörde de jag sett fram emot.  Le Vent du Nord var en fantastisk ny bekantskap. Att vi sedan fick åka och hämta en gammal moped som Jimmy roat in på tradera sin avslutning på helgen var faktiskt helt ok. ;-)

söndag 3 augusti 2014

Utflykt!

Idag var vi på utflykt, bla till Bockstens mosse, Källsjö mejeri (fantastisk ostkaka!) och Sumpafallen. Anledningen var att jag dels velat göra nåt lite "kulturellt" hela sommaren, dels att det denna helgen varit  Ekomuseumens dag så det var lite extra aktiviteter på ställena. Trots 30 graders kvalm hade vi en fin dag.

Bästa knäppa utflyktsgänget! :-)

lördag 2 augusti 2014

Sensommaren

Jag älskar sensommaren!  Och även om det väl knappt är sensommar än så känns det så. Ljummet i havet, mogna björnbär och lite lugnare tempo. Att då ha några bonusdagar här utan andra än maken och de två små är lycka i kvadrat!