torsdag 7 juli 2016

Stora nedräkningen

Nu är det INTE många dagar kvar på det här jobbet för mig. Det känns lite dubbelt. Jag har inte alltid trivts jättebra, men det senaste året har varit helt ok. Senaste halvåret tom bra! Så visst känns det till viss del vemodigt.
Samtidigt är det ju totalt galet härligt att jag faktiskt äntligen ska plugga det jag vill! Jag vet att jag väljer en lite 'trixig' väg. Och att jag nog kan vara närmare 40 år innan allt är på plats nästa gång. Jag överger sånt jag är väldigt förtjust i ( trygghet, förutsägbarhet, bekvämlighet och vanor) för att göra sånt jag aldrig gillat - ge mig på okända och osäkra saker. Men. Nånting mycket märkligt har skett. Jag är inte orolig! Inte nervös. Det löser sig! Trodde aldrig det skulle bli nåt jag sa och verkligen menade. Men just nu har det hänt! Sen är det en sak till.
Jag ska bara bli antagen med .... besked kommer på tisdag. Men vet ni vad. Jag är rätt säker på att -det löser sig! :-)

måndag 4 juli 2016

En sån där helg

När allt och alla är precis som sig bör. Det hade vi i helgen, i Glommen. Kalas, jordgubbsplockning, gäster och storfamiljsliv. Men inga sura miner och ingen klagan (nästan) för att man fick hjälpa till. Utan bara trivsel och sämja. Det är några få dagar som alla är sådär underbart mycket sitt allra bästa jag. Dem får man se till att verkligen låta gå djupt in i själen, så man minns dem. För andra tider kommer sannolikt stunda igen.

Vita finklädda flickor.
Hela fina kalasstyrkan!
En sån där sommarkväll!

Och jordgubbsplockarstyrkan.

Kvällspyssel

Kokar flädersaft och slår in paket. Vackra sysslor, indeed!

onsdag 29 juni 2016

Nästan som min

Det här lilla trollet. Hon är ett av de barn som finns allra närmast mitt hjärta, näst efter mina egna. När man inte fått några syskonbarn av sin bror, då får man ödsla 'moster'-kärlek på väninnornas barn.

Dessutom är hon nu två stora år och pratar om allt mellan himmel och jord. Alltså i en av de bästa åldrarna oxå. Det är häftigt och härligt att få umgås med denna kavata böna! 

Andra hållet på pendeln

Igår tvåsamhet, idag ensamhet. Fast inte sörjer jag för det! Jimmy har dragit iväg för 'vara ensam', i ett tält (han gör ju sånt). Jag hade en arbetssession med proffsbygg ab, och sedan sällskap till middagen av världens mest hängivna avocadoälskare, och hennes mamma! (Innebär att hon blev lycklig av att SE avocadon. Sen åt hon mest pater (tomater)). När de lämnat myggträsk blev det totalt lugnt och tomt och tyst. Då passar jag på att läsa Historiskan, klappa katten, dricka kaffe och se romantisk film. Det är helt ok!

Ser ni så fint det blir. Behövs knappt nån trappa ens ju!

Nästan en tradition, och typ date-night

Inga barn i sikte! Bara en mamma och en pappa, som plötsligt bara var en man och en fru! Som de flesta somrar passade de på att ta en sväng till Hofsnäs efter jobben, och äta en bit. Sen lunch för honom, tidig middag för henne. Det är lyx att sitta i solen, titta på glittrande sjö, och bli serverad god mat. Ett stenkast hemifrån!
Hon blev befriad från arbetsbördan när han lånade Väinös åkgräsklippare. Så hon for  till stan och shopping ( eller vad det är när man köper vin, bananer till Väinö och inte hittat några födelsedagspresenter? ) medan han for till gymmet. För att återförenas mot aftonen på altanen. Grill (hennes supé, hans middag!). Lite vin, en virgin mojito och prat och musik. Ganska sent, en vanlig tisdag. Och det totalt uttjatade 'carpe diem' kanske egentligen handlar om detta?

Halluomiburgare under attack!
Fåntratt under fotoattack! :-)

måndag 27 juni 2016

Men hörru, idag har du ju en väldigt modern jacka!

Sa kollegan. Och ja, det har jag ju. Jag gillar mode. Jag gillar kläder och det man kan uttrycka med dem. Jag gillar estetik. Sen råkar det vara så att det finns mycket mer mode FÖRE nu, än nu. Och jag kan se skönheten i både det ena och det andra. Det som skiljer mig från andra är väl mest dels kunskapen om hur det sett ut i andra tider än nu, dels den lätta galenskapen som gör att jag struntar i om jag passar in eller inte, och som därför får mig att ta på mig mode från både 1930 och 2016. Jag lovar, hade det gått att få tag i, så hade jag nog hittat prylar från 1700-talet oxå som jag kunnat tänka mig att bära! :-)

söndag 26 juni 2016

lördag 25 juni 2016

Behagfullt

Midsommars största begivenhet i år var middag hos Ingela och Fredde. Fantastiskt gott och mysigt!
Idag vaknade jag strax innan kl 10, till sol som strilar in genom spetsgardinen och doft från jasmin och pion i sovrummet. Frukost och kaffe och nu ligger jag här och slösurfar medan Jimmy snarkar vidare och barnen roar sig själva (aka spelar). Har lite saker jag tänkt göra, men inga direkta planer för helgen, så en bortslöad förmiddag är för ovanlighetens skull helt ok. Sinnessjuk skönt!!

Det är jättesvårt att få det att fastna på bild, men jag är så sjukt nöjd med färgen i vårt sovrum. Jag är inte så förtjust i för mycket vitt eg, och sovrummet är ju det vitaste rummet vi har. Men eftersom färgen i tak och på fönster är matt, och tapeten är gräddfärgad närmast, blir det inte kallt. På vintern, med de cremefärgade lamporna tända och mammas hemvävda gardiner blir det ombonat mysigt. Och nu, på sommarn, med spetsgardiner, blomdoft och solsken, är det just så krispigt fräscht som vitt KAN vara! Sånt funderar min helglediga hjärna på! :-)

fredag 24 juni 2016

Bloggar, Instagram och annat lärorikt!

Hade en diskussion på jobbet häromdagen. En kollega kunde inte alls förstå vad det roliga ned att läsa en blogg var. Men liksom. Vad de äter och så? Nä, inte såna. Mer såna med ett tema. Tex gamla kläder. Men hur mycket finns det att att skriva om gamla kläder egentligen? Ok...... Och där dog liksom diskussionen ut på nåt sätt. För långt ifrån varandra, kort sagt.

Men den bet sig fast i mitt huvud. Jag har processat den en del sen dess och funderat. Grejen var, att känslan den efterlämnade var att hon var lite bättre än jag. För att hon inte hade detta ytliga intresse. MEN. Jag tycker det är motsatsen till ytligt!! Förr köpte jag damtidningar som Amelia ibland. För avkoppling och lättsamt nöje. De, om något, är ju ytliga. Allt ska i princip passa alla och ämnena blir därför alldagliga. Numer, när min underhållning istället är digital, kan jag nischa mig mot just mina intressen. Jag får en fristad från modern skönhetshets. Jag får inspiration och idéer, och framför allt. Jag lär mig massor! Även om sånt jag inte specifikt valt att rikta mig mot. Därför att människor oftast har flera intressen. Och mycket hamnar därför i ens flöden helt apropå.
Av just en sån slump vet jag nu att den här pionen som jag för två år grävde upp utanför en ödestuga hemma hos Anders, och som jag idag för första gången kunnat plocka in en första blomma från, förmodligen är en Chestine Gowdy. Ovanlig nuförtiden, men populär på 30/40-talet. Detta därför att en tjej, vars insta jag följer på grund av hennes retrosömnad, också råkar vara trädgårdsmästare.

Så. Nästa gång jag har en liknande diskussion tror jag att jag ska sticka ut  hakan och svara; för att man blir så jäkla allmänbildad av det! :-)

Två bilder. Bara för att jag är så sjukt lycklig att äntligen ha pioner i min trädgård!

torsdag 23 juni 2016

Nej då! Oroa er inte. Jag har inte slutat

Loppa, alltså! Pengarna har det senaste gått mer till andra saker, så inköpen har inte varit så omfattande. Men någon liten pryl då och då blir det ju. Näst senast i raden är den här fotogenlampan från loppisen på Årås kvarn dit vi for efter en myslunch hemma hos familjen Strålin förra söndagen. Den är iofs inte antik. Men passar som en smäck i herrummet. Och kostade blygsamma 40 kr! Det senaste är dagens fynd. Den lilla vasen var en kort stund tänkt som present, men innan jag ens hunnit från erikshjälpen till bilen hade förälskelse slagit till ( det är ju liksom ändå pressglas vi snackar om! ) och den blev my prescious istället.

onsdag 22 juni 2016

Fåfängligheten

Man är ju, som de flesta kvinnor, och en hel del män, inte helt nöjd med det utseende man fick. Stor mage, fula fötter, prickig hy etc. Men mina ögon! De är faktiskt helt till belåtenhet. Kanske mest för att det bara behövs lite mascara som insats. Bekvämt för en morgontrött en!

tisdag 14 juni 2016

Sommarlovet startade med besked

Efter sedvanligt avslutningssjungande i kyrkan i torsdags kväll tog vi våra två minsta ungar och styrde kosan söderut. Närmare bestämt till Weissenhäuser strand. En badresort i norra Tyskland, där det förutom strand fanns badland, äventyrs/lekland, minigolf och flera, faktiskt helt ok, restauranger. Vi hade bokat en lägenhet i tre nätter och hann därför grundligt utforska hela utbudet (även om strandhänget uteblev pga väderomständigheter). Allt var mycket till belåtenhet! Resans absoluta höjdpunkt var emellertid närbelägna nöjesfältet hansapark. Det var en minst lika stor succé som förra gången! Även om Jimmy och Hjalmar på nåt sätt lyckades lura upp mig i den värsta bergochdalbana jag nånsin åkt. Och definitivt nånsin kommer åka.... Men iaf.
Vi har alltså i princip åkt karuseller, käkat glass, godis och pizza och lekt i typ tre dagar! Om vi hade nöjda barn? Tämligen! :-) Och mamma och pappa har faktiskt också trivts alldeles utmärkt. När det i måndags var dags att styra kosan hemåt tog vi vägen via Rydebäck och fick chansen att hänga med en alldeles bedårande liten herre vid namn Melker en stund. Ja, alltså, resten av familjen Hamnell var ju oxå där. Men jag umgicks inte så mycket med nån annan!
;-)
Nu är barnen hos mormor och jag har jobbat en dag. Men även om det blivit vardag igen och det regnar sitter det en semesterkänsla i själen. Så nu i nattens sena timme hänger Jimmy och jag under tak på vår altan och har just ätit väldigt sen (och årets första) sinnessjukt god grillmiddag med örtsås, karré, färskpotatis och grillade äpplen. Och det doftar gott av sommarregn och vi lyssnar på svensk hiphop och pratar väldigt lite, men inte för att vi inte vill, utan för det det inte behövs. Och just nu är livet bara så himla skönt och jag hoppas att den känslan kommer bestå länge, länge!

Avslutningsfina barn och en familj i färd med att lura sin mor in i en dödsfälla! ( Tyckte hon iaf).

tisdag 7 juni 2016

Petunior!

Min nya älsklingsblomma ute är sen ett par år petunior. Lättodlade, billiga och med en otrolig färgprakt. Superfina mot vårt gula hus. Luktar lagom pudrigt växthusigt oxå. Som sagt; älsklingsblomman!

Avtackat och klart

Idag avtackade jag mig på jobbet. Eftersom jag har ett anseende att tänka på, fick det bli med ett riktigt kafferep. Som det avstår en äkta tant! Åtta sorters kakor ( mamma bistod med ett par!) och folk var mäkta imponerade. Jag fick en fin grupp med örter att ha på altanen och slutet gott, allting gott!
Nu återstår bara det stora skiftet i livet. Iiiii!

fredag 3 juni 2016

Stolt fru!

Jimmy tar examen idag. Så himla stolt är hans fru! Inte mest över att han klarat det. Inte heller över att han är en av de bästa (det är han ju jämt, för mig). Utan för modet att byta väg och göra det man helst vill, även i det läge när många säger att man 'ju får stanna där man är, för familjens skull'. Men man måste faktiskt ingenting. :-) Det är han väldigt bra på att både leva och lära. Utan man ska göra det man blir gladast av!

  
Champagnefrukost i det gröna efter en trevlig middag kvällen innan med svärföräldrarna gör en så här nöjd! Fast man är liiite, liiite trött.

onsdag 1 juni 2016

En husmors bästa vän....

Iaf sommartiden : FÖRLÄNGNINGSSLADDEN!
Som låter en flytta ut sysslor, som tex en och en halv timmes strykning, i solen och sommaren, istället för att stå gömd i ett mörkt kök. Good shit! :-)

söndag 29 maj 2016

Saker man inte kunnat ana

Jag hade INTE gissat att ljusgröna naglar skulle bli en kär favorit hos mig. Men det är det! Tycker de ser oerhört välvårdade ut, på nåt vis. Spännande! :-)

Bra-helgen

Den här helgen blev en riktigt trevlig en! Efter en lång och efterlängtad fikadate med Ingela blev det fredagsmys av enkelt men behagligt slag. Korv i bröd, godis, och det var det.
Lördagen innebar en tur till stora staden i väster och en riktigt trevlig, god och lyxig brunch med Susanna. Tyvärr fick Karolina vända tillbaka till febersjukt barn, men vi hade en fin dag på tu man hand. På kvällen städade jag lite, och sen hade barnen och jag filmmaraton medan pappan gjorde Borås nattliv med Tibor.
I morse väcktes jag av en underbar son, som kom med kaffe och våffelmackor på sängen. Bättre mors dag-start kan man väl inte få?!
Resten av dagen har gått i pysslandets tecken. Jag har varit på Cramers och fyllt trädgården med petunior. Lagat mat, bakat kärleksmums och planterat om växter. Väinö var en gullegubbe och klippte mitt gräs och blev sedan bjuden på middag som, om jag får säga det själv, blev spektakulärt lyckad. Det var trevligt att sitta i solgasset på altanen och prata strunt med honom och Jimmy och trevligt att ta en kvällspromenad med Hjalmar och plocka in en korg med blommor. Nu med rent hus, lackade naglar, tvättad tvätt, färdig matlåda, fixad trädgård, lockat hår och elva nya buketter utplacerade i huset känner jag mig väl redo att ta mig an vecka 22! Det känns tom helt ok att jobba en måndag! :-)
Men först ska det sovas gott i svalt vädrat sovrum med  liljekonvaljebukett på sminkbordet.

Inplockad sommar!
Och mammas fingrisar.

måndag 23 maj 2016

När det lönar sig!

Jag sa på skarpen till Kerstin, efter att blivit tjatad och gnälld på i 20 minuter vid läggdags, att jag tycker hon är ganska taskig mot mig. Att det är jättemycket arg och sur, och väldigt lite 'ok då, jag gör det gör att vara snäll mot dig'. ( I detta fall inte bråka om att man inte får saga/fotoalbum/nattning ). Då tog hon faktiskt papper och  pennor och gick och lade sig. Och nu när jag skulle krypa till kojs fanns den här på min kudde. Säga vad man vill om envisa fröken Hamnell. Men hjärta. Det har hon! Gullegullegulledockan.

Nog för att min unge är en väldigt smart en. Men tyska har hon inte hunnit lära sig ännu. Hon fick ett kort av Karro från Berlin som hon uppenbarligen studerat noga!
ILYSM betyder I love you so much. För er som inte är så 'down with the kids'.

Se här är den sköna sommaren som jag har lovat dig....

Det är nu. Just nu är det inte snö, regn, kallt, halt och mörkt. Utan det är ljust och varmt och grönt och lätt att leva. Jag suger i mig varje uns av sommar jag får tag i, och önskar att det gick att lagra den.

onsdag 18 maj 2016

Löftesrikt

Efter mitt missöde med en frys som smälte och därmed förstörd skörd är jag extra peppad på bärsäsong i år. Och extra orolig att det ska bli ett dåligt bärår. Men än så länge ser det löftesrikt ut på vinbärsbuskar,  blåbärsris och hallonsnår.
Sånt funderar jag över när jag är ute!

onsdag 11 maj 2016

I love Berlin

Står det på väskor. Och tshirts. Och muggar. Fast i Paris står det istället Paris. Och London i London. Osv. Jag har ingen fascination för de där grejerna. Men skulle jag köpa nån, så bleve det en med Berlin. För jag älskar den staden!!
Därför var det var ett kärt återseende i helgen. Det skadade inte heller att det var högsommarvarmt och att syrenerna blommade. Dessutom är Karolina och jag tydligen ett helt optimalt reseteam. Vi orkar lika mycket, gillar samma saker och behöver ungefär lika mycket skavsårsplåster och glass för att hållas på gott humör.
Tio av tio rakt över, alltså!

Lagoma glassar! :-)
Mauerparks jäääättestora loppis/marknad/festival. Varje söndag!
Fulla påsar, trötta fötter.Vi har varit på primark!
Shoppinghögar, och en uppenbarligen väldigt peppad medresenär!

torsdag 5 maj 2016

MalAmanda

Det lilla sockergrynet som är mitt fadderbarn fyllde tre stora år i går! Självklart måste vi ju dit då. Det blev en mysig em med sång, fika och paket. En annan dag blir det djurparken med hela ligan, vilket är presenten från oss och Karolina och Ellie. Ser fram emot det!

onsdag 4 maj 2016

Att få vara den som älskar mest

Snor en gammal rubrik av underbara Clara och skriver på samma tema. Igår fick jag ett samtal mitt i fikan på jobbet på fm. 'Hej! Hjalmar har sprungit in i en stolpe. Han har en stort bula i huvudet och känner sig inte pigg'. 
Särskilt rädd blev jag inte, men det var ju bara dricka upp kaffet, stänga av datorn och åka och hämta. Och när jag rullade in på skolgården kände jag den där känslan. Att det är JAG som får vara hans mamma! Jag minns väldigt väl hur det kändes när mamma kom när man var liten och sjuk (var för feg för att nånsin skada mig! :-)). Och nu är det jag som kommer. Jag som får ge tröst och trygghet. Jag som får sitta i soffan och förhöra mig om huvudvärken. Jag som åker och köper synd-om pizza. Det är klart att med det kommer att otroligt ansvar. Jag har ju hans väl och ve i mina händer. Hade det inte gått så bra som det gick hade ansvaret för att hjälpa honom vilat på mig.  Men tyngden av det vägs så lätt upp av lyckan i att få vara; den som älskar mest!

Buckligt barn! :-)

söndag 1 maj 2016

Tre generationer

Till hösten blir Jennifer 18 år ( galet, I know!! ). Hon önskade sig biljetter till Adele i present och vi lyckades knipa ett par. Så i helgen var det dags! Dessutom hade vi kommit på att en hel helg med mormor i huvudstaden vore en ännu bättre present. Så det blev det. Och vi har haft den mest fantastiska av helger! Skrattat, ätit god mat och shoppat, är bästa sammanfattningen. Och så lyssnat på Adele då. Som var helt otrolig! Även om jag eg inte är så svag för den sortens musik.

Så grattis, lilla hjärtat! Nu ska du bara avverka fyra och en halv månad till ungefär. Sen är du vuxen! ;-)

måndag 25 april 2016

Väinö 65 år. Och ett halvt!

Väinö fyllde 65 år i november, och fick en utflykt i present av oss. Så igår var vi i Hudene med Väinö och hans nya dam Marja-Liisa. Vi åt kakbuffé på Trollabo kvarn, och hade det mysigt. Jimmy valde dock att bara delta i soppmiddagen innan. Kakor är inte hans grej. Det var dock Kerstins grej! Hon fick verkligen valuta för sina 50 kr, kan man ju lugnt säga. :-)