torsdag 7 juli 2016

Stora nedräkningen

Nu är det INTE många dagar kvar på det här jobbet för mig. Det känns lite dubbelt. Jag har inte alltid trivts jättebra, men det senaste året har varit helt ok. Senaste halvåret tom bra! Så visst känns det till viss del vemodigt.
Samtidigt är det ju totalt galet härligt att jag faktiskt äntligen ska plugga det jag vill! Jag vet att jag väljer en lite 'trixig' väg. Och att jag nog kan vara närmare 40 år innan allt är på plats nästa gång. Jag överger sånt jag är väldigt förtjust i ( trygghet, förutsägbarhet, bekvämlighet och vanor) för att göra sånt jag aldrig gillat - ge mig på okända och osäkra saker. Men. Nånting mycket märkligt har skett. Jag är inte orolig! Inte nervös. Det löser sig! Trodde aldrig det skulle bli nåt jag sa och verkligen menade. Men just nu har det hänt! Sen är det en sak till.
Jag ska bara bli antagen med .... besked kommer på tisdag. Men vet ni vad. Jag är rätt säker på att -det löser sig! :-)

måndag 4 juli 2016

En sån där helg

När allt och alla är precis som sig bör. Det hade vi i helgen, i Glommen. Kalas, jordgubbsplockning, gäster och storfamiljsliv. Men inga sura miner och ingen klagan (nästan) för att man fick hjälpa till. Utan bara trivsel och sämja. Det är några få dagar som alla är sådär underbart mycket sitt allra bästa jag. Dem får man se till att verkligen låta gå djupt in i själen, så man minns dem. För andra tider kommer sannolikt stunda igen.

Vita finklädda flickor.
Hela fina kalasstyrkan!
En sån där sommarkväll!

Och jordgubbsplockarstyrkan.

Kvällspyssel

Kokar flädersaft och slår in paket. Vackra sysslor, indeed!

onsdag 29 juni 2016

Nästan som min

Det här lilla trollet. Hon är ett av de barn som finns allra närmast mitt hjärta, näst efter mina egna. När man inte fått några syskonbarn av sin bror, då får man ödsla 'moster'-kärlek på väninnornas barn.

Dessutom är hon nu två stora år och pratar om allt mellan himmel och jord. Alltså i en av de bästa åldrarna oxå. Det är häftigt och härligt att få umgås med denna kavata böna! 

Andra hållet på pendeln

Igår tvåsamhet, idag ensamhet. Fast inte sörjer jag för det! Jimmy har dragit iväg för 'vara ensam', i ett tält (han gör ju sånt). Jag hade en arbetssession med proffsbygg ab, och sedan sällskap till middagen av världens mest hängivna avocadoälskare, och hennes mamma! (Innebär att hon blev lycklig av att SE avocadon. Sen åt hon mest pater (tomater)). När de lämnat myggträsk blev det totalt lugnt och tomt och tyst. Då passar jag på att läsa Historiskan, klappa katten, dricka kaffe och se romantisk film. Det är helt ok!

Ser ni så fint det blir. Behövs knappt nån trappa ens ju!

Nästan en tradition, och typ date-night

Inga barn i sikte! Bara en mamma och en pappa, som plötsligt bara var en man och en fru! Som de flesta somrar passade de på att ta en sväng till Hofsnäs efter jobben, och äta en bit. Sen lunch för honom, tidig middag för henne. Det är lyx att sitta i solen, titta på glittrande sjö, och bli serverad god mat. Ett stenkast hemifrån!
Hon blev befriad från arbetsbördan när han lånade Väinös åkgräsklippare. Så hon for  till stan och shopping ( eller vad det är när man köper vin, bananer till Väinö och inte hittat några födelsedagspresenter? ) medan han for till gymmet. För att återförenas mot aftonen på altanen. Grill (hennes supé, hans middag!). Lite vin, en virgin mojito och prat och musik. Ganska sent, en vanlig tisdag. Och det totalt uttjatade 'carpe diem' kanske egentligen handlar om detta?

Halluomiburgare under attack!
Fåntratt under fotoattack! :-)

måndag 27 juni 2016

Men hörru, idag har du ju en väldigt modern jacka!

Sa kollegan. Och ja, det har jag ju. Jag gillar mode. Jag gillar kläder och det man kan uttrycka med dem. Jag gillar estetik. Sen råkar det vara så att det finns mycket mer mode FÖRE nu, än nu. Och jag kan se skönheten i både det ena och det andra. Det som skiljer mig från andra är väl mest dels kunskapen om hur det sett ut i andra tider än nu, dels den lätta galenskapen som gör att jag struntar i om jag passar in eller inte, och som därför får mig att ta på mig mode från både 1930 och 2016. Jag lovar, hade det gått att få tag i, så hade jag nog hittat prylar från 1700-talet oxå som jag kunnat tänka mig att bära! :-)