onsdag 30 april 2014

Glad valborg

Middag på Elisabets diner och fyrverkerier i Älvsered står på programmet! 

tisdag 29 april 2014

Semester utan spännande innehåll

Jag har semester den här veckan. Semester utan storslagna planer. Så idag var det sängfrukost, och sedan sådd i trädgården och omplantering av krukväxter. Samt glassfika och lite ofrivillig kurragömma med  Hjalmar och Albin ihop med Ingela. Och igår sydde jag ett par capribyxor! Inget mästerverk, men helt ok. Och framför allt; ett mönster så enkelt att det inte är avskräcker från att göra fler. Det är underbart att hinna det där som man vill men som oftast måste hafsas igenom för att vardagens alla sysslor tar överhanden. Dessutom, min plan, att ha det så bra att det lindrar saknaden efter min man, verkar fungera.  I synnerhet när vädret samarbetar så strålande ( haha vad rolig jag är). Fast jag sover inte så gott utan honom....

måndag 28 april 2014

När ett plagg "faller" på plats

Jag köpte den här kavajen för ett drygt år sedan.  En rutig linnekavaj, som är "ny" (från flash, jag gissar att den är från runt 1995/2000). Jag gillar den, men har försökt använda den som ett inneplagg och det har inte riktigt velat sig. I år ville jag ha en ny vårkavaj, som jacka. Började leta lite,  tills jag kom på att jag har ju en!  Och nu fungerar den! Tror det beror på passformen som är lite lösare än vad jag tänkte mig. Alltnog, jag använder den jättemycket.  Och detta är ju bra på alla sätt och vis. Enda dåliga är väl att det när hamstergenen i mig. Gör dig aldrig av med nåt. Det kan komma till användning igen!

Tydligen är lite dryg och med dubbelhaka min nya fotostil......

söndag 27 april 2014

En söndag som den här

Det fungerar alldeles utmärkt att vara ensamstående trebarnsmor. Iaf en ledig dag med ny lön och underbart väder! :-) Sovmorgon och sen frukost innan shopping och hamburgare i stan med flickorna under tiden som Hjalmar lekte med kompis. Sedan upphängning av hängmatta (stor begivenhet i barnen Hamnells liv!) och lite jordgubbskräm på det. Men det är tomt i soffan att inte ha någon att berätta om dagen för. Så han behövs nog ändå, pappan. Därför att vi saknar och älskar honom. Vilket väl måste vara den bästa anledningen?

lördag 26 april 2014

Det som gör att man vet;

Att man haft en bra fest är att man tog foton på sig själv kl åtta i morse med nyrullat hår. Pigg och peppad.

Att man tog kort på dukning och dekorationer.

Att man lät minsta dotter ta kort på sig när man piffat och puffat sig. 

Att minsta dottern såg ut som en liten dröm från USA. 

Att man sedan inte har EN enda bild på vare sig fest, gäster eller festföremål!!

Och slutligen att man snubblar i säng med lite mascara kvar under ena ögat och svullna fötter efter att ha diskat iförd sidenblus till kl 12 på natten.

Det är himla roligt med fest ändå!  :-)

onsdag 23 april 2014

Våren och solen.....

... och en god fika med Ingela på deras nybyggda altan. Det är balsam för en uttråkad kontorsråtta som inte sovit alls bra. Att sedan äta köttbullar och stuvade makaroner och ta en snabbdusch innan kvällens konsert med "han farbrorn som skrivit flickan och kråkan" som jag sa till Kerstin innan vi åkte. Lyxen av att barnen är så pass stora nu att de kan passa och passas av varandra.  Att slutligen landa i sin underbara säng. Att där samla kraft inför morgondagens sista (förhoppningsvis något mindre uttråkande arbetsdag) innan 11 dagars ledighet. Det är inte bara balsam. Det är nästan pånyttfödelse!  :-)

Bilden jag bad om till min dotter. Hon måste ju få ser farbrorn oxå!

tisdag 22 april 2014

Loppislycka! - Tokshopping

Att gå på loppis är ett påskaftonsmåste!

Har man lärt sig loppisarnas gyllene mantra;  "go with the flow" är det en värld av möjligheter öppna.  Hittar du den fantastiska vinterkappan i april så är det den som gäller.  Samma om världens finaste jultomte tittat fram på sommarloppisens bord. Man måste veta vad man gillar och inte, och kunna fatta snabba beslut, för du kan oftast inte tänka på saken och komma tillbaka. När man lärt det kan det gå så här:

Knappt hälften av de skedar som ska få bo i min bil. Till youghurt, glass och sånt. 
En terrin som om märkningen stämmer är runt hundratjugo år. Med ålderns rätt lite fläckig. Men vacker, så vacker. 
En söt skål. Med en nagg i kanten. Därför nästan gratis.  Naggad hade den blivit hos oss ändå vad det lider. 
Kakburk. 50-tal. Love love love.
En storebror till Susannas mormors form. Gillar dessa mycket! 
Sex stycken assietter. Nostalgi från min barndom!  Till pålägg och smått. 
Fina patentflaskor. Gamla på riktigt. Intorkade packningar men som vaser funkar de.Mormors fynd åt mig. Från 1931.
En hatt!  60tal. Som en smäck. 
Korgen till nästa års påskägg och 4 scarfs.  Den prickiga är silke. 
"Åh vad bra, en blank synterblus från Kappahl, att fejka 30tal med."  Vid strykningen. "Vänta,  vad står det?" Hundra procent silke! 40 kr!!!
Till capri, hövolmsfrisse, och solglasögon i sommar. 
En brun yllekjol. Jo tyvärr.  Det blir vinter igen. 
En grön en med perfekt vadlängd.
En "Jag vill inte fixa mig men inte se ut som en slusk så jag kör på folklore"-klänning. 
Slutligen. Den enda sorten smycken jag inte har sen innan. Plast! !

Denna sinnessjuka mängd grejer ( plus grå påskfjädrar, tre böcker till Jimmy och möjligen nån mer liten pryl )blev min för -håll i er nu-  strax under 500 kr. Mest av allt älskar jag nog loppispriserna !


Under fotosessioner dyker det ibland upp en och annan linslus. Men DE säljs inte på loppis!

måndag 21 april 2014

Världens bästa påsk!

Vi har haft det så fint!  Letat påskägg som en helt galet generös påskhare lämnat. Två ägg och tre paket per unge. :-) Ätit hur mycket god mat som helst som min gullemamma planerat och lagat åt oss.  Gått långa promenader vid ett fantastiskt vackert hav och stått vid påskelden med alla andra i Glommen. Hjalmar har cyklat på en alldeles för liten cykel och Kerstin fick ( för sista gången i livet troligen ) åka barnvagn. En kompis hade sovit över och hon var så trött att hon inte kunnat gå en meter för egen maskin på kvällen efter.  Vi har gått på loppis och jag har tokshoppat ( blir ett eget inlägg! ). Fått besök av Tibor som blev blixtförälskad i vårt sommarparadis. Grillat. Gått romantiska nattpromenader, bara min man och jag. Druckit vin och ätit godis.  Läst Lottaböcker, lagt ganska mycket tid på att sminka och styla sextiotal ( även om hövolmsfrisyren inte syns på kortet ) medan vissa andra hoppat studsmatta. Levt det bästa livet i den bästa av världar!
I Glommen. :-)

tisdag 15 april 2014

Min stora duktiga dotter

Idag var jag borta hemifrån 12 timmar. Det är något av det värsta jag vet. Långa  vardagar utan hemmatid.
Så skönt då med en duktig stor påsklovsledig dotter som fixat middag (väl förberedd av mig men ändå). Bäddat, hängt ut tvätt och tvättat sina egna kläder. Och, under över alla under, hon hade dessutom tagit tag i att städa sitt eget hus,  som vi bestämt att vi skulle fixa tillsammans en söndag framöver.  En söndag som vi nu kan ha till nåt kul!
Och som det inte vore nog är hon dessutom preliminärt antagen till gymnasiet och har ett sommarjobb klappat och klart.  Dessutom bjuder hon på kaffe och har humor oxå. Det är nästan för bra för att vara sant.  Är så stolt som en extramamma kan bli ikväll!

måndag 14 april 2014

Crazy lady som gillar att städa

Iaf om jag har gott om tid och är ostörd. Så. Jag har haft en toppenhelg! Lämnade bort barnen i fredags och har eftersom Jimmy jobbat hela helgen varit mol allena och ägnat hela helgen åt att storstäda! Igår kväll påskpyntade jag lite och idag hängde jag upp vita skira vårgardiner. Nu är hemmet sådant som jag vill att det ska vara. Inte perfekt men städat och "genomröjt". Vinterns damm och röra utrensat inför våren ( som dessutom behagade återkomma idag, med sol och allt! ) Omstartat,  om man så vill. Ikväll firar jag ett väl genomfört uppdrag med en dejt med min man! Seminarium om huruvida arbete är något vi behöver och mat ute. Och sen kommer barnen hem. Tre dagar utan dem är precis lagom för att börja längta igen!

fredag 11 april 2014

Komplimangskörden....

.... som man får bara man har schalett på huvudet. Trevligt en fredag! Eller är det kanske så att frisyren brukar lämna övrigt att önska?  ;-)

tisdag 8 april 2014

Fynd

Erikshjälpen har öppnat i stan. Och även om det inte är en riktig tiopoängsloppis ( de är små, bonniga och okända! ) så gillar jag generellt Erikshjälpen. De är inte så dyra som Myrorna mf men har ändå en del fina grejer. Jag fyndade en väska som jag inte kom ihåg att fota, en dessertbok från 1967, romanen Tiggargrevinnan i två band från 1907 och så något jag aldrig tror jag skulle få tag i. En vintagebaddräkt! I rätt storlek. Den är från 50/60-tal och in fint skick. En riktig pärla! Även om jag aldrig hade kommit på att köpa en ny turkos baddräkt. Att jag dessutom fann en matchande soldräkt är ju väldigt roligt.  Även om den är rätt blek och sliten så kan den säkert få träffa sommarstranden någon mer gång i sitt liv. Alla dessa prylar blev mina för det överkomliga priser av 210 kr. Så sammanfattningsvis var mitt första möte med Borås senaste loppis ett positivt sådant. :-)