söndag 28 februari 2016

Fina vänner, fina saker

Idag var det dags för utdelning av julklapp! Jag har bjudit Susanna och Karolina att åka till falköpings ost och äta buffé. Så det gjorde vi, i strålande vår(nåja)sol. Det blev en väldigt mysig och trevlig dag, och buffén var definitivt värd att besöka! Sen blev det lite promenad i ett väldigt stängt Falköpings centrum, och lite shopping på Netto(!!). Icke att förakta! Jag fann dessa små söta skrivböcker för sådär en 25 kr. Prisvärt för en skrivmaniker som jag.

fredag 26 februari 2016

Tiden går...

Livet flyter på, och min äldsta dotter kilar stadigt! 
Jag har fått uppleva en ny stolthet. Den som infinner sig när ens barn har valt en trevlig och rar person vid sin sida. För det har hon verkligen! Det är inte alla pojkar på sitt sjuttonde som uppskatta att spela tv-spel med tjejens lillbrorsa, lätt och smidigt faller in i jargongen hemma i en 'okänd' familj, efter bara en månad ihop inte skäms att prata och skoja med 'svärmor' om sin fina flickvän, och som gärna sitter hemma hos oss en fredagkväll och pluggar matte. Det är en keeper hon hittat, kort sagt! Så välkommen i vår familj, Victor! Vi är ganska högljudda, lite bråkiga, men med mycket tyck-om. :-)

tisdag 23 februari 2016

Smårolig saker

Ibland har jag förunderligt enkel humor. Tex dessa små godisar som delades ut på kuddarna på hotellet. Det är Sleepy Sheep (står det bredvid den obegripliga tyska texten). Hur fyndigt som helst ju! Så kan man räkna får innan man somnar.  Genialiskt! Typ. Eller så är jag lättroad som få. Men det är ju eg bara bra.

lördag 20 februari 2016

Pärla i guld

Jag och min man har varit ihop lääänge! Efter femton år ihop vet man mycket väl vad som passar en som par, och vad man ska passa sig för. Vi tycker om att resa, och gillar weekendresor. Vi har inga problem med 'resan', att tex köra bil en bit eller flyga lågprisflyg, men vill gärna bo bekvämt, och allra helst med nån typ av spa. Men det ska inte vara för dyrt! ( För vi reser heller ofta, än exklusivt. )Vi tenderar dock att  få tråkigt om det är alltför 'lugn och ro-igt,' så vi behöver kunna ta oss runt lite där vi är. Titta på kulturella saker, eller gå i vacker natur, eller strosa i stan funkar dock vilket som. Jag vill gärna kunna shoppa lite, och då är det bra om Jimmy kan flanera, dricka öl och tittat på folk under tiden. Vi båda tycker om att äta och dricka gott, även om det inte behöver vara fine dining. Vi tycker om att vara tillsammans och (jag) vill gärna hinna prata om allt vi inte annars hinner prata om, men vi har slutat sitta och titta varandra djupt i ögonen och hålla handen för ganska många år sen.
Så. Om jag säger att vi igår efter jobben satte oss i bilen och körde via helsingborg - helsingör, och rödby-puttgarden till en liten ort vid tyska Östersjökusten som heter Heiligenhafen, där vi checkade in på ett fint, och i förhållande till standard riktigt billigt, hotell, med choklad och vin på rummet, och spa inkluderat. Att vi bar upp våra grejer och sen gick ned till baren, och drack nån drink och åt lite nötter, och sedan tog varsin varm dusch innan vi tuppade av i hotellsängar. Att vi i morse sov länge, åt jäääättteeefin hotellfrukost och sedan gick en promenix i lilla söta hamnbyn/staden och fikade på café, innan vi körde till större staden Kiel, där vi shoppade några timmar och åt lite av varje av kebab/kfc/pizza (Jimmy har ju en sweetspot för sånt!) till lunch-middag. Att vi sedan åkte tillbaka till hotellet och SPAET, där Jimmy just nu svettas i bastun och jag läser och bloggar i en hängmattesäng, innan vi på nytt tänker oss lite choklad på rummet och en drink i baren. För att i morgon få frukostbuffé (Igen! Lotta är lycklig!!), sedan spa:a lite mer, shoppa lite mer och äta lunch på en liten resturang runt hörnet som sägs vara riktigt bra, innan det bär av hemåt. Hur tror ni då att vi mår? Just det. Som pärlor i guld!

Fint hotell!
Fin man (om än suddig)!
Trött, spaad bloggerska. I en gunga!!! :-)

torsdag 18 februari 2016

Lockelilockar!

I mitt liv pågår en ständig kamp. En kamp mellan kort hår och långt hår. Just nu har jag, efter ett år av kortare, bestämt att jag nog vill låta det bli iaf axellångt igen. Och därför är det just nu i en längd nånstans mittemellan, som jag insett att jag inte gillar nåt vidare. Men även då finns ju bra dagar. Som idag. Klänningen med stora kragen flirtar med både 30- och 60-tal, och för en gångs skull samarbetar håret, och kan tänka sig lite 30-talsvågig lockar det också! Ett mycket bra omen inför stundande helg, tycker jag.


onsdag 17 februari 2016

Joho så att'e!

Kerstin och Jimmy är sjuka. Eller ja, Kerstin mer har varit, men ändå. Och Hjalmar är på LAN hos Viktor. Och Jennifer är hos sin Viktor (fast jag tror inte de LANar! ;-)). Och jag har faktiskt städat. Så då får man ha myskväll på en onsdag. Myskväll med extra allt!

söndag 14 februari 2016

Du får bara kärlek av mig, på alla hjärtans dag

Kerstin och Hjalmar stannade i Frölunda efter kalaset igår. Jennifer åkte in till stan och kärleken och Jimmy är uppe hos mamma i Gävle som ligger på sjukhus. Så jag har 'firat' alla hjärtans dag ensam med att frosta av frysen. Men sen kom Kerstin och Hjalmar hem, och därmed kärleken! Blommor hade mormor och de fixat och Kerstin hade skrivit de allra finaste lappar till var och en i familjen. Min löd 'Du tar mig i famnen varje gång jag är ledsen Du tröstar mig fast jag är arg och på morgonen så väcker du mig alltid Så därför önskar jag dig en god alla hjärtans dag'. Det ni! Det är ett kärleksbrev som heter duga, och dessutom med en god portion självinsikt. Finast stumpan!

torsdag 11 februari 2016

Så vart man kändis

Eller, ja, alltså, en gästkrönika i STT. Men iaf. Det är inte en insändare! Jag blev ombedd! Så lite stolt får jag vara, tycker jag. Men jag gillar inte rubriken. Det är ju inte lokalpatriotismen som är det väsentliga i mitt resonemang, kan jag säga.

måndag 8 februari 2016

Meatfree mondays

Jimmy fick ett infall för snart ett år sen, och tyckte att vi kanske skulle äta vegetarisk middag en gång i veckan. Jag, som i alla år lobbat för att ha veggomat lite då och då, men inte vunnit gehör, gjorde som många kvinnor före mig gjort. Dvs tittade beundrande på min man och sa 'vilken god idé, käre make!' (Typ. Eller så sa jag, 'äntligen, trögoxe!'. Ni kan få gissa! :-) ).
Hur som haver, så är det iaf så det är numer på måndagar här. Och det är roligt, bla därför att det tvingar mig att göra lite annan mat än vanligt. Jag är som bäst i grenen klassisk husmanskost, och faller därför lätt in i den. Och det händer att jag 'fuskar', och lagar nån gammaldags vegetarisk rätt (oftast soppa) när idéerna tryter. Men oftare så blir det nåt lite annorlunda mot det gamla vanliga. Indiskt är tacksamt, då många recept där ifrån ju är vegetariska, och alla kryddor gör det lätt att 'få till' rätterna. Men idag blev det något alldeles egenkomponerat. Grillade grönsaker, halluomi, couscous och en kikärtssallad med  varma kryddor och balsamico. Till det myntayoghurtsås. Det blev så bra, och jag känner mig så nöjd med hela grejen. Det är roligt att tänka lite nytt, och jag gillar ju verkligen grönsaker, så ofta tycker jag ju att det är väldigt god mat dessutom. Och så är det klimatsnällt och billigt!
Ibland tror jag Jimmy kan sakna köttet även på måndagar. Men han vet vems idén var. Och jag kommer inte sluta! :-)

måndag 1 februari 2016

Mormor-helg

Jimmy hade uppdrag för skolan i helgen. Så jag tog ungar, pick och pack och åkte till mormor och morfar. Vi har slitit hårt på deras soffa, och lite också på Gekås kundvagnar. Det blev en riktigt bra helg, och ingen var väl direkt sugen på hemfärd på söndag kväll. Särskilt inte Kerstin!  Men mormor finns ju kvar. Så se upp. Vi kommer tillbaka, och sabbar 'På spåret'!

Riktigt SÅ rolig är hon väl kanske iofs inte. Men ok!