torsdag 31 mars 2016

POPCORN!!!!

Jag har en snudd på osund relation till popcorn! Grytpoppade, ljumna och lagom salta, är de bland det godaste jag vet. På riktigt. Allra helst med ett glas saft till. Vilket är spännande i sig, eftersom jag inte är jättesvår på snacks annars. När jag gick på gymnasiet var det många ensamma kvällar som det var min enda kvällsmat.

tisdag 29 mars 2016

Helg och vardag

Det blev en fin påsk! Fullt med folk. God mat. Loppis och badhus. Och en magnifik tårta! :-) Men vardagen har sin charm oxå. Det är trevligt med en stor bunt tulpaner och en röjd diskbänk med! ( Det HÄNDER att den är det, mamma! :-)). Och eftersom det är påsklov så jobbar jag bara på halvfart. Varannan dag är rätt lagom!

lördag 26 mars 2016

Morgonstund har guld i mund

Sällan vaknar jag tidigt av fri vilja. Och även idag blev jag visserligen väckt av en kortbent varelse. Men 7.20 känner jag inte omedelbart att jag vill SOVA, utan istället gick jag upp och kokade kaffe och åt en bulle ( det får man till frukost när det är påsk! :-)).
Nu ligger jag här i sängen, tittar på solskenet som strilar in mellan gardinerna, lyssnar på min mans lätta halvsnarkningar och  andas in den behövande doften av påskliljor, som för mig luktar Björkered, vår och barndom som inget annat. Njuter ohämmat av lugnet som präglar huset innan alla vaknat, av dagens fina planer, och av att det ännu finns tid att bara ligga här utan att göra ett dugg. Så glad påsk på er! :-)

torsdag 24 mars 2016

Radioskugga i mars

Plötsligt, för första gången sen jag startade bloggen, har det gått en månad utan i princip några inlägg. Mars blev en ganska tung månad, av flera skäl (hormon-fuckup, med efterföljande emotionellt jordskred i familjen, förkylning och envis, kall vinter som inspirerat till just ingenting). När det inte varit tungt har jag röjt skåp och städat. Nu återstår iaf bara lillstugan, och i takt med att kvällarna blir allt mer så här ljuvligt rosablå kommer livet tillbaka. Påsk får bli startskottet för en bra mycket bättre april. Så. Nu lovade vi det! :-)

Ljuset som blivit klart och intensivt gör att tom mina trötta, smutsiga fönster ser lite fina ut. Och om någon vecka kommer min numer iaf torra och snöfria promenadrunda vara skirt grön och blomstrande. Hur jag längtar!!

Tidiga harar

En mammahare har lämnat ett påskägg med gardintyg i på min säng. Choklad och en tidning. Fina blommor på sängbordet och färdig mat.
Ibland behöver man komma hem till mamma. Även om man själv prasserat de trettio och medför tre barn och en egen svärson.

tisdag 15 mars 2016

Vardagsbra

Det finns sånt som är lågmält vardagsbra. Som besök av finis-Ellie och hennes mamma. Som nybakta vaniljbullar, promenadsällskap och blommande kaktusar. Inte sånt som hamnar i boken över spektakulära saker som hänt mig. Men sånt som gör livet bra!

fredag 4 mars 2016

Olika sorters lycka

Det är ju lite spännande, det där med vad som gör en lycklig. Om nån frågade mig och jag skulle ge ett rakt svar bara sådär, så hade jag nog sagt; barnen, att uppleva saker ihop med min man, mina vänner, kläder och loppisar, mitt hem när det är fint och i ordning. Typ så. Men just idag är definitionen en annan. När man mixar Jennifers konstiga halvförkylning (huvudvärk, matt och hostig, men ingen feber eller snuva) med pmds får man två sjukdagar där lycka istället är ett rent täcke i soffan, hemgjort iste, en bok och en brasa.