måndag 24 mars 2014

Händelselösheten och balansen

Jag har två sidor av min personlighet. Å ena sidan vill jag att det ständigt ska hända något. Vill träffa folk och " känna livet i mig" som farbror Nilsson i Madicken. Å andra sidan har jag ett enormt behov av trist förutsägbara dagar av noll innehåll. Gärna ensam. Idag är av det senare slaget. Har lämnar barn i skolan, sovit lite extra på Jimmys arm. Druckit kaffe, lagt in tvätt och vattnat blommor. Sakta strosat ned till stora vägen för att möta barnen och står nu där i kurvan och spanar efter en liten svart buss. Osminkad, i uråldrig linneklänning med släppt fåll. Fullkomligt ofixad för världen.  Detta är uppladdningen för att orka vara det andra de andra gångerna. Balansen som krävs för ett maximalt utnyttjat liv.


söndag 23 mars 2014

Lycka och Glommen

Tog på vårkavajen, ignorerade att jag var ganska förkyld och drog ned till Skåne för att fira barnens kusin som hunnit bli 5 år. Stora fina tjejen!  På kvällen var nästa anhalt Glommen. Ostbricka, mormor och morfar,  och en kall men solig promenad blev det där innan vi for hem till söndagsmiddag delux. Fin rostbiff,  potatiskroketter och körsbärspaj till efterrätt.  En film med Jennifer efteråt. Myshelg!

lördag 22 mars 2014

Min lilla arga älskling

Lag. Gå din väg. Inga åtaåringar eller voksna får vara här ine. Viktit följ lagen. Kerstins lag. Så kom ihåg följ lagen.

Kerstin har deklarerat sitt hjärtas mening till elaka föräldrar och syskon som tar täcket och tittar på fel tvkanaler. Vi ska vara glada att hon iaf inte flyttar. Än....

Ett blogginläggen senare är hon dock glad igen! 

fredag 21 mars 2014

Nedräkningen

Sitter ensam i lunchmatsalen och konstaterar att jag bara har två timmar kvar innan jag ska stämpla ut mig för helg. Den är innerligen efterlängtad!

torsdag 20 mars 2014

Maten!

När vardagen är grå är det tur att man har mat! Saker som förgyllt en annars alltför vardaglig vecka är:

1. Sushi på Eest
Har faktiskt aldrig varit där innan, men i måndags testar jag och Ingela lunchen där.  Oh, vad jag gillar sushi!

2. Blomkålskorma
Så otippat jättegott recept i Buffé!

3. Från grunden mat, aka hemmagris
Överraskade Jimmy med hemrimmade revben långbakade i cider när han jobbat kväll. Med coleslaw till blev han en lycklig man!

4. Filmjölkslimpor
Hophafsade på måfå blev de underbara! Fulla med nötter, frön och frukt och härligt kompakta.

5. Semla
På APT. Till och med en halvbra köpesemla är ju iaf semla. :-)

Korma - Inte världen mest fotogenica mat! 

lördag 15 mars 2014

Våren

Jag tenderar att bli vårdeppig. Plötsligt är det sol och blommor och ljusa kvällar och jag hann inte med och vill fortfarande bo under en filt. Det har varit så i typ en vecka nu. Och det är jobbigare än det låter när man annars är en energisk människa.  Men idag vaknade jag (efter en timmes snooze, men ändå inte senare än nio) och vände mig om mot det solflödande (nåja...) fönstret och var..... glad! Och pigg. Och det var så gott! Så jag har firat med att sätta ut lite vårblommor i mina trötta krukor. Och en tur till Gekås. Nu känner jag rätt varmt för soffa och filt igen. Men nu för att jag faktiskt gjort nåt. Och det är helt ok!

fredag 14 mars 2014

Vännerna

Idag fick jag fint besök på jobbet. Av min älsklingsKerstin! Hon var en strålande duktig (dvs tyst och obemärkt) liten kompis i några timmar och vid 2 mötte vi upp bästefaddrarna på Knalleland för shopping, fika och Amandahäng. Jag blev med vårskor och Kerstin med klänningar och finkappa. Storshopparen för dagen var dock Karolina som blev med barnvagn!  Jag har svårt att tänka mig en bättre upptakt på helgen än den vi hade idag!

En liten skymt 
av Bumling finns bakom Amanda.
 
Bästa lilla hjärtat. Och min enorma sockerbomb. Missisippi mud cake! Lite för bra...
Fadders busebebis!
Glada fina vännerna!


torsdag 13 mars 2014

Ocensurerat livet

Min man. Hans chips. En hög papper. Kaffekopp.  En tvserie han men inte jag följer. En helt obloggig vardag. Väl så skönt.

tisdag 11 mars 2014

Att genomskåda Thai silk

På restaurangen Thai silk i Borås har de en efterrätt på sin buffé som jag tycker är väldigt god.
Det är en slags pudding med ananas och kokosmjölk och smakar lite som en piña colada ( iaf en sån utan sprit som jag brukar dricka ). Men det är nåt frö i som jag inte kunnat bli klok på. Svart, lite 'slemmigt' fast på ett bra sätt och ganska smaklöst. Men ändå gott. På nåt sätt. 
Jag är ju van att kunna återskapa det jag ätit ute ganska enkelt och det stör mig rätt mycket när jag inte lyckas.

Så idag på min ganska händelselösa vab-dag med Hjalmar slöläste jag en blogg och hittade något som heter chia-pudding. Gjord på chiafrön. Den såg väldigt mycket ut som min efterrätt....  Visserligen var den gjord med mandelmjölk. Men det stod att man kan använda kokosmjölk oxå. Detta måste ju undersökas!

Så när jag senare kom iväg till Ica införskaffade jag ananas, kokosmjölk och sagda frö. ( En snabb googling  hade givit vid handen att det marknadsförs av Risenta. Lätt att få tag på mao!). Tillagningen är idiotenkel. Man rör ihop frön, valda 'mjölk' och väntar till dagen därpå.  Man kan antingen smaksätta med vanilj och servera med frukt/bär/sylt. Eller göra som jag och imitera restaurangens med frukt i.
Nu är det ju inte imorgon än. Men första provsmaket gav vid handen att detta nog kan vara det jag sökt! Nu ska jag prova ut receptet nogsamt.
Eftersom jag inte har socker i så är det ett ok mellanmål och kan alltså testats ganska frekvent. 
När jag sedan uppnått perfektion även här har anledningarna att lägga dyra pengar på restaurangmat ytterligare minskat ( Jag gör sedan innan en grym jordnötssås. ).

Enda problemet med att gilla att laga mat (och, törs jag säga, vara ganska bra på det) är att man till slut blir väldigt, väldigt krävande för att uppskatta måltider på restaurang. Den sidan hos mig ökades just lite till. Men det är ok. Nu kan jag ju få chiaefterrätt när jag vill!

måndag 10 mars 2014

Paris

Vi är hemma igen efter en underbar helg!  Paris har inte riktigt lyckats fånga mitt hjärta. Men en weekend med ostörd tid med Jimmy och vår är underbart oavsett stad. Vi har flanerat (Eller, well, knatat typ 1.5 mil i högklackat. Jag trodde vi skulle shoppa mer på lördagen och inte sightseeinga till fots. Ack vad jag bedrog mig! ). Vi har lagt två timmar på att hitta min restaurang sedan förra besöket. För att upptäcka att den var stängd. Ätit både god (frukost), inte god (middag lördag) och skum ( japansk sandwich med dumplings) mat. Fått hjälp av snälla fransoser. Blivit lurade av mindre snälla dito. Fnissat, pussats, argumenterat, hållit hand, varit på prostitutionsgatan ( vårt hotell låg där! ) och haft extremt ont i fötterna. Sett på blommor, demostrationer, eiffeltornet, uteliggare, slott, turister i horder och skär himmel över Seine och druckit en extraordinärt god virgin mojito. Haft en strålande tillvaro helt enkelt. :-)

fredag 7 mars 2014

Sjukdag med resfeber

Efter att ha sovit bort hela dagen igår hade förkylningen idag tagit en vändning åt det bättre.  Tur för mig,  då kosan ställs mot Paris i afton. Idag har jag alltså, i ett tempo som hade hedrat en 87-åring,  packat och förberett för avfärd. Sitter nu  ( för att göra 87-ingsgrejen komplett ) med hatten på i gungstolen och väntar på min man som ska komma hem,  så vi kan åka.  Lite resfebrig känner jag mig allt.... Brukar inte bli det, men nu var det oxå ett tag sen vi reste nånstans. Men, hellre resfebrig än bara febrig som jag kände mig igår iaf.  Och ännu mer är jag uppfylld av att äntligen, äntligen få komma ut i världen! Jag tror vi får en underbar helg!

söndag 2 mars 2014

Att motionera. Och att inte göra det!

På fantastiskt bra förslag från Ingela gick vi i dag tipspromenad på Kransmossen med våra små exceptionella lortgrisar.  Med stor noggrannhet inspekterade de alla stubbar, pinnar och stenar längs vägen. Och var rena därefter, dvs inte alls! :-) Med fikakorg med oss blev det en mycket trevlig och lyckad förmiddag! Rätt lyckat är det också att komma hem, käka avocado och rökt lax och sedan dimpa ned i soffan med kaffekoppen och  Emma, som är första steget i projektet "läsa alla mina egna böcker".