tisdag 11 mars 2014

Att genomskåda Thai silk

På restaurangen Thai silk i Borås har de en efterrätt på sin buffé som jag tycker är väldigt god.
Det är en slags pudding med ananas och kokosmjölk och smakar lite som en piña colada ( iaf en sån utan sprit som jag brukar dricka ). Men det är nåt frö i som jag inte kunnat bli klok på. Svart, lite 'slemmigt' fast på ett bra sätt och ganska smaklöst. Men ändå gott. På nåt sätt. 
Jag är ju van att kunna återskapa det jag ätit ute ganska enkelt och det stör mig rätt mycket när jag inte lyckas.

Så idag på min ganska händelselösa vab-dag med Hjalmar slöläste jag en blogg och hittade något som heter chia-pudding. Gjord på chiafrön. Den såg väldigt mycket ut som min efterrätt....  Visserligen var den gjord med mandelmjölk. Men det stod att man kan använda kokosmjölk oxå. Detta måste ju undersökas!

Så när jag senare kom iväg till Ica införskaffade jag ananas, kokosmjölk och sagda frö. ( En snabb googling  hade givit vid handen att det marknadsförs av Risenta. Lätt att få tag på mao!). Tillagningen är idiotenkel. Man rör ihop frön, valda 'mjölk' och väntar till dagen därpå.  Man kan antingen smaksätta med vanilj och servera med frukt/bär/sylt. Eller göra som jag och imitera restaurangens med frukt i.
Nu är det ju inte imorgon än. Men första provsmaket gav vid handen att detta nog kan vara det jag sökt! Nu ska jag prova ut receptet nogsamt.
Eftersom jag inte har socker i så är det ett ok mellanmål och kan alltså testats ganska frekvent. 
När jag sedan uppnått perfektion även här har anledningarna att lägga dyra pengar på restaurangmat ytterligare minskat ( Jag gör sedan innan en grym jordnötssås. ).

Enda problemet med att gilla att laga mat (och, törs jag säga, vara ganska bra på det) är att man till slut blir väldigt, väldigt krävande för att uppskatta måltider på restaurang. Den sidan hos mig ökades just lite till. Men det är ok. Nu kan jag ju få chiaefterrätt när jag vill!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar