fredag 31 januari 2014

Ledig fredag

Jag jobbar ju oftast på fredagar. Men idag hade barnen studiedag så jag var ledig med dem. Vi började dagen med en riktigt god frukost hos Ingela. Risgrynsgröt, ägg, smörgås och kaffe utan att behöva anstränga sig själv ett dugg. Lyx!! 

Sedan tog jag med mig de tre musketörerna (det vill säga Kerstin, Hjalmar och Albin) till Mölndal för att kulturberika dem lite. Vi gick en sväng i Kvarnbyn ( Vad fint där var! Blir definitivt en utflykt dit i sommar oxå. ) och sedan var vi på Mölndals stadsmuseum, som har fått någon utmärkelse för att det är så bra. Det var det verkligen! De har ett sk öppet arkiv där man får titta och pilla på hur mycket föremål som helst. Roligt, och lätt  att fördriva en och en halv timme. Och då protesterade barnen mot att åka redan, så två och en halv hade nog funkat det oxå. Att det var gratis dessutom gjorde det ju inte sämre!

Sen vände vi hemåt (i sista minuten eftersom snön kom samtidigt som vi kom hem) och grillade korv och åkte pulka i trädgården en stund. Efter det har jag packat och förberett inför morgondagens stora begivenhet. Och sedan blev det som vanligt myskväll. Denna afton med hemgjorda tacos. Med guacamole, salsa, beef chili och egenbakade tortillas. Himla gott! Nu återstår inget mer än att ladda. Ladda inför Karolinas 30-årsresa till Malmö.  Så roligt det ska bli!!

Ja, och så fick jag blommor av min man oxå!  En toppentoppen-fredag med andra ord!

torsdag 30 januari 2014

Min man och jag

Alla som känner mig och Jimmy vet att det ibland blir..... låt oss säga lite hetsigt mellan oss. Vi är inga fridens liljor någon av oss. Snarare storasyskon med en önskan om att bestämma, eftersom faktiskt ingen annan vet lika bra som jag. Igår var en sådan kväll. Inte den mysigaste vi haft mao. Men i kväll. Ikväll är det återigen bara fint att vara gift med herr Hamnell! Jag har pratat och han har (typ) lyssnat. Han har sett på film, jag har strukit. Nu har han somnat med huvudet i mitt knä och jag sitter här och tänker att det är bra märkligt ändå att en enda person vara och betyda så mycket för en.  Älskade make.

tisdag 28 januari 2014

Blomster

En annan bra sak med systar på besök är att man bestås med blommor också!


Ett överdådigt fång röda tulpaner tex.
 ( Min kamera tycker visserligen att de är rosa men det är de inte).
Eller en osannolikt söt liten skär ros med matchande hjärta. 

Vardagsbra saker

Ibland är det ganska enkla saker som gläder en. Leveransen av en sprillans ny torktumlare (som visserligen inte är en liten sak sett till kostnad,  men nån vidare unna-sig -grej är det ju inte).
Eller att jag lyckades få ett riktigt gott skratt med vardera av mina småttisar innan de somnade. Eller att min stora hade en sån där in i vassen hjälpsam och duktig dag idag när jag inte hann med som jag hade trott. Tisdagsglädje helt enkelt! 

söndag 26 januari 2014

Systrar

Jag har ju två systar. Och eftersom det var nästan 6 år sedan vi sågs sist så kom den äldsta av oss på den goda idén att vi borde ses. Så idag blev det söndagmiddag hemma hos mig. Mycket trevligt! Och vi kan ju konstatera att det syns på kusinerna att det var ett tag sedan sist!


Förklädesdagar

Vissa dagar är det lika bra att förklädet är klänningen.  Så var det i går. Efter en liten loppisrunda var dagen vikt för städning och dylik huslighet. Inte för att jag klagar. Det är fint med sådan dagar också!



fredag 24 januari 2014

Strålande utsikter!

Jag lever mitt liv med block och penna nära till hands, alltid. Jag tycker det är rogivande att skriva. Rent tekniskt att forma bokstäver alltså. Och så gillar jag ju att planera. Missuppfatta mig rätt. Blir det det minsta stressande så skiter jag i det direkt. Men ofta ser jag bara positiva saker med det. Dels får jag en bättre struktur på vardagen, vilket gör tillvaron behagligare. Dels ser jag allt trevligt mitt liv innehåller så tydligt när det är nedskrivet. Tex fika med Ingela, utflykt till Limmared och Mölndal, tjejresa till Malmö, Gekåstripp och inte minst träff med mina systrar och deras barn. Och de bara denna helgen och nästa vecka!

onsdag 22 januari 2014

...och söcken

Idag är en sån dag som är glömd om två veckor. Jobba, hämta barn, Jimmy jobbat kvällen,  fotboll,  ugnsfalu, brödbak och tvätt, elda i kaminen och sjunka ihop i soffan vid halv nio. Men ibland är den obemärkta dagens vilsamhet väl så bra.

Helg...

Jimmys och min helg ihop förra veckan  var måndag i denna veckan. Han jobbade och jag var bortrest fredag, lördag, söndag så på söndagkvällen hade jag fixat massor av köttbullemackor och te till kvällsmat. Sedan gick han och bastade hos Väinö och på måndagen klev jag upp och körde barnen till skolan och bryggde en termos kaffe. Med den återvänder jag upp till varm säng och sovande make och somnade om!  När jag vaknade var det någon rar människa som har fixat kaffe på sängen åt oss!  Brunch och sedan en promenad på tu man hand i strålande, men kallt väder för att möta grynen vid bussen.  

Det måste inte alltid vara avancerat för att vara underbart!

söndag 19 januari 2014

Mitt fynd

Den där shoppingdagen med Karolina för ett tag sedan hade i sitt sköte fyndet med stort F. På rea på en loppis hittade jag denna skönhet!! En kappa som skriker sent fyrtiotal. Och som med mitt lekmannaöga verkar vara från tiden. Sånt som kan ge en hjärtklappning, i min värld.  Och jag gav hundra bagis för den!!! Otroligt prisvärt, även om mamma fick fixa till ett knapphål och jag själv ett par småsaker i fodret. Nu är min nya kompis och jag på snålblåstpromenad, och hon verkar dessutom vara varm och god, utöver stilsäker. Lycka kan finnas i form av 70-årigt ylle oxå!

Mina barns matvanor

Jag är väldigt nöjd över att mitt småfolk jublar när nattmackan blir ostbricka.
Alla ungar älskar inte brie, blåmögelost och kex. Men mina gör. Det gör livet mycket roligare att ha barn som är intresserade av och tycker om många sorters mat. Var det nu kan komma ifrån?

lördag 18 januari 2014

Mormor och morfar

Den här helgen är vi hos mormor och morfar. Ja,  inte Jimmy då.  Han får vara hemma och jobba. Vi myser med tv, pizza och åker på fint kalas hos Karolina. Som jag dock missade att fota. Betyder väl att jag hade trevligt! :-)

Success, at last

Jag har ganska länge jobbat på att lära mig göra sk pincurls. Dvs locka håret med hjälp av läggningsvätska, fingrarna och hårnålar. Det blir ett fint resultat och är skonsamt mot håret. Men jag och hårstyling är inte någon strålande kombination och väldigt ofta blir det en hästsvans som avslutning på experimenten.... Till mitt försvar ska sägas att jag inte har något lätt hår att jobba med. Flygigt, bebismjukt,  självlockigt och allmänt motvilligt. Men undrens tid är inte över och idag blev det riktigt bra! Desto roligare när jag faktiskt ska på fest i em. Annars brukar ju det bästa resultatet bli när man inte ska träffa en käft på tre dagar! ;-)


onsdag 15 januari 2014

Äntligen!

Min man är hemma! Återstår att se om han kan sova i natt, eftersom jag väckte honom vid halv fem.... Men han är här iaf.

Hjalmars bild av mamma och pappa.
Gulleplutten!

söndag 12 januari 2014

Dygnets finaste minuter

Är de då jag går varvet och släcker mitt hus och ser till mina kära innan jag ska sova. Jag har en vana av att alltid somna sist. Lite svårare sen Jimmy börjat med skift, men ganska ofta ändå. Och den där tysta nattstunden, när allt är ro och frid,  det är då jag inser hur lyckligt lottad jag är!

Bästedagen

Idag blev det en riktigt lyxig vara-med-barnen-dag. Förmiddag i sängen med böcker, navet och thai silk,  enligt deras önskemål. Underbart vart det. Skaffade mig dessutom en laddning nya blommor och såg "Hur många lingon finns det i världen" med Jennifer. En själapåfyllande söndag.

lördag 11 januari 2014

It's gone!

Två dagar för tidigt (jag som brukar vara så noga) försvann julen i Skeabo. Det blev ett drygt jobb, med tanke på att jag städade,  bytte lakan och fixade  nya vinterstuket på hemmet samtidigt. Men nu är allt som minner om jul en ensam amaryllisstängel som inte slagit ut innan nu.
Jag tycket det är rätt skönt när hemmet känns sådär vinterkrispigt och avskalat, trots att jag alltid får lite ångest när julen ska väck. Vet inte varför, men förstod idag att Hjalmar är likadan. Nåväl. Nu är det gjort och det roliga med nya blommor är vad som återstår. Och om tio och en halv månad ska det in igen!

fredag 10 januari 2014

Tacksam över fredagar

Ansträngningen med chiffongrosett och röda läppar till trots är det här en trött dag. Kände så snart jag vaknade att migränen låg på lur. Efter värktabletter funkar det, men så värstingpigg är jag ju inte. Desto större är förnöjsamheten över att det är fredag.  Och helgen verkar bli behaglig, gräsänka med bara två barn hemma som man är.

onsdag 8 januari 2014

Två tungor har mitt hjärta

Jag har inte ens fått ut granen än. Och en del av mig VILL inte ens få ut granen än. Men en annan del av min själ har redan börjat leva på vissheten om att det kommer bli såhär. Grönt och varmt. Igen. Snart.

måndag 6 januari 2014

NYA kläder!

Jag köper ju mest begagnade kläder,  som de flesta vet. Men på sistone har inte mindre än tre NYA plagg hittat hem till mig. 
Först kom gulliga Ingela med en underbar klänning från jumperfabriken, lite innan jul. Mycket exklusivare plagg än jag vanligtvis har, och satt som en smäck. (Apropå presenter var det den bästa sortens sådana, överraskningsvarianten!) Sedan fick jag den finaste baskern av mamma som jag ( för en gångs skull ) lyckats övertala henne att sticka åt mig. Som ett smycke är den!
Slutligen lyckades jag själv skaffa mig den här söta klänningen från Indiska på rean. Har tittat på den innan jul och bestämt mig för att hålla koll. Nu var det nästan halva prisen och då slog jag till. En riktig 40-talsflirt är den. Söt och användbar.

Second hand spis

När andra slår på stort kan det spilla över på en själv. Susanna och Martin bytte sitt kök och jag fick en ett år gammal spis. Trots fem cm för hög är den ett fantastiskt lyft jämfört med en 20 år gammal spis som löser jordfelsbrytaren titt som tätt och där plåtarna får vändas som i en vedspis.  Mig är nöjd och tacksam!

söndag 5 januari 2014

Trettondehelg

I fredags hade jag myskväll med bara Hjalmar. Lyxigt och ovanligt!! Igår skrotade jag mest runt och kurerade min bihåla. Och så började jag sticka! Idag blev vi 5000 fattigare på en torktumlare, gick scouternas mörkerspår och sedan jag har vi ätit julbetonad middag på skinkrester och grönkålssallad. Nu är det soffa, ris a la Malta, kaffe, film och stickning. Mysigt är vad det är, så här i julens allra sista andetag!

Alla goda gåvor

 Julklappar! Den gängse uppfattningen hos de flesta vuxna när det kommer till dessa brukar vara: "Jag bryr mig inte så mycket". "Vi kör julklappsspelet". "Det är ju mest för barnen". Men jag gillar presenter! ! Att ge, och att få. Missuppfatta mig rätt nu. Jag har inget till övers för gåvor för sakens skull.  Eller fåniga grejer som passar alla (och därför inte någon). Men välvalda saker med känsla och tanke bakom. Det är riktigt roligt! Och jag har fått många sådana i år. Eftersom jag både fyller år och det är jul brukar december vara presenttätt, och 2013 var inget undantag. Bjuder på ett urval nedan, om inte just den grejen jag fick av dig kom med betyder det inte att jag inte blev glad. Så det är så!

Jennifer har sett ett behov! 

Blandad fåfänga från barnen. 
Min underbara taklampa!  




Och så böcker. Om mat, vintage och Paris. Dessutom hade både Ingela och Karolina uppmärksammat  min stickdröm!