onsdag 1 januari 2014

Nytt års summering

Idag har varit en perfekt nyårsdag! Sovmorgon. Äggröra. Promenad. Och sedan släktmiddag hos mormor och morfar.  Efter att ha lämnat barnen där återvände Jimmy och jag hem till ett pyntat och ordnat hem (sådär som det blir efter man röjt efter en fest; blommor och sånt är kvar så det är liksom lite extra fint, utan egentlig anledning) och landade utan omvägar i soffan. Och medan han ser på film summerar jag mitt år.

2013 var väldigt bra. Det började ganska utslitet och trött i sluttampen av renoveringen från helvetet men har sedan via en underbar sommar stegrats. Det har varit en lycka att ha 6-7 veckor föräldraledigt att ta ut i år för mig. Och även om det är svårt att säga att brutna nyckelben är bra så har vi ju iaf fått vara lediga ganska mycket båda två pga det. (Eftersom jag kunde ta över hans föräldradagar när han blev sjukskriven). Vilket nog var det bästa vi kunde "drabbas" av,  sett i retrospektiv. Till sist har året avslutas med en härlig julledighet som på de flesta sätt blivit precis allt det jag hoppats. Vila. Mat. Släkt och vänner. Tid med barnen. Relationstid......

Det känns verkligen också att detta var året då vår familj blev en familj utan små barn. Kerstin har börjat skolan och livet har gått in i en ny fas. Något som kräver lite omorienteringar för mig (och oss som par) men som jag definitivt trivs med. Dags att vara Lotta igen,  inte bara mamma!  Och sist men inte minst har ju 2013 givit mig min Amanda!! Viktigt! En chans att få vara med lite igen, men bara på det roliga. Den upprepas ju dessutom under 2014!

Det sämre med 2013 är att vi rest mycket mindre än vi brukar. Men det behövdes viss ekonomisk återhämtning efter byggandet,  helt enkelt. Ändring nästa år, hoppas jag.

Inför 2014 ämnar jag, förutom att resa, att göra ett tappert försök att lära mig sy och sticka. I övrigt hoppas jag året blir ungefär som 2013. Då får man väl tro att livet är ganska mycket som man vill ha det! :-) 

Och så ska jag ju fylla trettio oxå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar