lördag 28 februari 2015

En vän i nöden

Den här krabaten. Till ingen nytta i universum,  trodde vi. Kastrerad,  noll jaktförmåga.  Men alla har en talang, tydligen. Han vet precis vem som behöver honom. Och den lägger han sig omedelbart på. Enligt devisen;  'Ingen kan vara ledsen ihop med mig'. Och så är det nog! Kurrrrrrr 

torsdag 26 februari 2015

Blommor

Jo. Jag vet. Jag är lite insnöad. Men titta bara!!!

Alltså,  denna prakt! 
 Nedan en annan typ av blomglädje. Nämligen halvtrötta porslinsblommor som bestämt sig för att skjuta nya skott.

måndag 23 februari 2015

Grönt är skönt

För er som inte märkt det. Jag gillar att inreda och "byta om" hemmet. Men jag tycker det är extra trevligt när man inte behöver ändra nåt i basen,  utan kan variera bara med blommor, dukar och ljus. Som vårt vardagsrum i grönt och rött. Runt jul är det rött och mässing och hyacinter.  Nu när det nästan är vår satsat jag på grönt,  vitt,  silver och tulpaner.  Men med samma kuddar, gardiner och möbler. 

Variation är trevligt. Särskilt enkel sådan.

Helgen, kalaset och spaet

I fredags blev jag hämtad och fikad och shoppad av det här glada gänget innan myskväll med övernattande Albin hos oss.

På lördagen var det 50-årsfest med två tjocka streck under för morfar. Fantastiskt trevlig och roligt och gott och lyckat var det. Men eftersom jag var var gäst,  mamma,  fru,  kökspersonal,  syster och dotter lyckades jag inte klämma in fotograf också.  Runt 150 var vi iaf, och det tog hela dagen i anspråk, och mer än halva natten.

Söndagen var slö och även idag har varit extra vilsam, då Jennifers julklapp avnjutits.  Dvs att hon och jag varit på asia spa och gottat oss med hotellfrukost och varma bad och bastur. Väldigt mysigt har vi haft det,  och hon var mycket nöjd!

torsdag 19 februari 2015

Med ålderns rätt

På en loppis i Falkenberg,  i en hylla bland begagnade löpare från nittiotalet och små virkade dukar i syntetgarn fångade något mitt öga. Och som jag oftast fattar snabba beslut följde något med mig hem. För några tior, typ. Väl hemma närgranskade jag och insåg att min duk/sjal /halskläde (?) är märkt med 4 snirkliga intialer och dekorerad med ett utsökt broderi  i mörknad guldtråd. Utsökt är också duken. I tunnast material ( silke? linne?  bomull? ) med en skir spets fästad med nästan osynligt små stygn. Och så är den daterad. 1838. Smaka på det!  För nästan 200 år sedan satt en kvinna (kan man våga anta) och sydde dessa ministygn, gjorde dessa metalltrådsbroderier, vävde väl sannolikt också tyget. Massor av tid har jag suttit och funderat över den. Jag kan så lite om handslöjd och material. Men jag vill veta mer. Får väl bli en tur till textilmuseet med min gamla vän för konsultation nån dag.

Söta saker jag stött på de senaste dagarna

Typ William och semlor! :-)

söndag 15 februari 2015

Alla hjärtans pannkaka

Min man är väldigt anti kommersiella jippon som ex alla hjärtans dag. Men barnen och jag gillar ju saker man kan fira. Mycket!  Så då får man hitta en ickekostsam medelväg. Som pannkaksfrukost de luxe i herrummet.
Med chokladpannkakor med nötter banan och chokladsås. Och en liten kommersiell eftergift. Barnet fick varsin chokladros. Hjalmar såg dem på Ica veckan innan och det var det finaste han sett på länge.  Klart han ska ha en sån!

121årskalas

Igår var vi bjudna på 121-årskalas hos mina föräldrar. De har fyllt 60, 50 och varit gifta i 11 år. 121!
Dagen till ära använde jag Shahlas nya topp i en 20-talsensemble. Blev ganska bra tycker jag själv. :-)

Vi fick väldigt god mat, och hade en trevlig kväll. Nu har vi sovit över,  och om en stund kommer Ann, Kay och William.

En fin helg!

fredag 13 februari 2015

Veckan som sa svisch

Och försvann. Den hann dock föra med sig en rosa solnedgång,  ett teaterbesök med Shakespeare för barn, en myskväll med Agnes Cecilia på film och lite sailorinspirerad fredagsklädsel. Nu är det strax fika hos Ingela och sen fredagsmys.  Köttfärssås och spagetti. Samt friterad snickers! Spännande värre med knasigt amerikanskt recept.  :-)

Teaterbarn. Hjalmar inte så trött som man kan tro och Kerstin lite tröttare, pga en ny dos förkylning.

måndag 9 februari 2015

Sportlov

Att vintersporta är ju inte den här familjens favoritsyssla riktigt. Så oftast är 'sportlov' för oss bara ett namn på en ledighet. Men idag var vädret helt enkelt för underbart för att inte gå ut och röra på sig.  Hjalmar, Jennifer och pappan var spridda för världens vindar men jag och Kerstin tog oss iaf ut för pulkaåkning.  Men det hade hunnit töa alldeles för bra i vår pulkabacke ( inte för att jag klagar på det egentligen! ), så den tanken fick vi ge upp. Tur då att morfar Ville köpte en spark till mig för många år sedan. För på vägens hårt packade snö var det i princip perfekt sparkföre.

Det är himla kul att åka spark!  :-) Och i den förtjusningen har jag en bundsförvant i just Kerstin. Så vi stretade till och från kvarnen och upp och ned nån extra gång i backen. Mysigt som attan. Sen avslutade vi med årets första utomhuslunch! Kerstin sa nog ungefär 33 gånger att 'nu känns det precis som sommar!' när vi satt på favoritplatsen på loftstrappan vid ladugården. EN ANING väl optimistiskt enligt mig, men skönt och soligt och vårlikt var det allt! Och kanske kan man våga hoppas på tidig vår i år?  Det går iaf såpass fort med snösmältningen att några timmar senare var sparkföret ett minne blott. Tur vi hann ut!

söndag 8 februari 2015

Brunch!

Vi är en morgontrött familj och att hoppa upp och äta frukost kl 8-9 lediga dagar är inte vår melodi. Men brunch.  Det är bra grejer!  Jag brukar vakna runt halv tio, och barnen en timma före ungefär. Då kollar de tv och äter nån frukt. När jag vaknat och väckt maken så dricker vi kaffe i sängen, som oftast.  Sedan är det perfekt att stiga upp,  och börja laga lite mat. Det blir väldigt konstigt att äta frukost och sedan äta lunch ett par timmar efteråt.  Då hinner man ju inget annat än mathantering på hela den dagen. Och på vanlig frukost står man sig inte till söndagmiddagen, som ju oftast tar en stund och laga,  och därför serveras runt kl 17-18.

Så vi brunchar! Fast ingen fancy hotellbrunch, utan typ så här. Äggröra, korv, coleslaw och bröd. Gott och lagom stabilt.  Dessutom get det en chans att göra sån där "halvlagad" mat som vi annars sällan äter. Ägg,  omelett, pannkaka,  varma mackor. Ja, ni fattar.
Och ett plus till. Här är Jimmy fullt ut lika kompetent som sin fru i matlagningen!  Och han gör det ganska ofta,  medan jag duschar och bäddar.

Det är så skönt när man hittat ett koncept som funkar för ens eget liv! 

lördag 7 februari 2015

Vanlighetens lov

Jag gillar generellt det avvikande mer än det som är inom ramen. Det har mer nerv,  på nåt sätt.
Men idag har vi levt svenssonlivet ett a. Sovmorgon och sen frukost. Badhuset med barnen (tillsammans, hela familjen). Hamburgare på max,  och storhandling. Sedan hem och vattna blommor och spela tvspel och nu blir det kvällsmat. (Vi,  som alltid äter middag på kvällen!). Lördagsmyset består av chokladbollar.
Dagens mest avvikande är att havregrynen var slut,  så de är gjorda på rågflingor.

Ibland är normativt och tråkigt ganska skönt.

onsdag 4 februari 2015

Att jag är vuxen!

Och får göra som jag vill. Tex gå och lägga mig fem i åtta med kaffe och cholkad. En onsdag! :-)

måndag 2 februari 2015

Fadders gulle

Dagens bästa var nog iaf när sömnig liten Amanda tyckte att det var en bra idé att söka morning och gos i mitt knä, när mamma hårdhjärtat nekade att bära henne. Fadder är trots allt lite speciell!  :-)