måndag 2 december 2013

Gekås och salpeter

Helgen har gått i julstökandets tecken. Riktigt rejält julstök med rimmning av skinka och  hemtillverkning av glögg. Har planterat hyacinter och bakat kakor. 
(Skinkan höll dock på att stupa på salpeter. Eller snarare bristen på det. Tydligen inget som så många för i sitt kryddsortiment längre, märkte jag. Ingen verkar veta om det finns. Var det finns. Varför det finns (det sista hade jag iaf tagit reda på). Men efter lite googlande, ringande och en smärre turné bland Borås mataffärer fick jag tag i fem påsar. Bör räcka i lika många år,  om detta med julskinkerimmning blir en vana.  Länge leve Willys och Kockens kryddor! )

Idag har det istället företagits en helt annan typ av julstök, nämligen gekåsshopping! Behagligt lungt en måndagkväll med bara stora dottern till sällskap. Det blev dessutom bara förväntat fruktansvärt dyrt.
Under tiden fick minimänniskorna baka pepparkakor med mormor och nu ska en ganska trött mamma sussa några timmar i gamla flickrummet. Resten av veckan innebär julfest på jobbet och en julmarknadsresa med familjen till Rostock.
Man får ju se till att ta vara på julaktiviteterna!

Det hett åtrådda guldet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar